Ванилов пудинг с чиа и канела

Снимка: Heather Meldrom / realsimple.com

Ако обичате оризов пудинг (мляко с ориз) - това е вашата закуска. Основното й предимство е, че смесвате съставките, а тя се приготвя сама, като те си взаимодействат. Разбира се можете да гарнирате с всичко друго по ваше желание – кокосов флейкс, царевичен флейкс, сушени или пресни плодове. Оставяме на вашата фантазия и вкус.

  1. Комбинирайте бадемовото мляко, чиа семена, нектара от агаве, канелата, ванилията и солта в голяма купа. Разбъркайте, докато се съчетаят добре. (Уверете се, че семената от чиа са напълно покрити в бадемово мляко, за да се гарантира правилното усвояване.)

  2. Съхранявайте в хладилник като покриете пудинга за 2 часа. Разбъркайте преди сервиране. Ако желаете, поръсете отгоре с още една чаена лъжица канела. 

Виж още