Варена киноа с краставица, сирене и босилек

Снимка: gimmesomeoven.com

Лесно и здравословно ястие, което е подходящо както за обяд, така и за вечеря

  1. Изплакнете и изцедете киноата с помощта на мрежеста цедка или сито.

  2. Изсипете киноата в средна тенджера, добавете водата, включете на висока температура и оставете да заври.

  3. След като кипне, намалете котлона до ниска температура и оставете да къкри. Покрийте тенджерата с капак (леко открехнат) и оставете върху котлона за 15 минути или докато течността се абсорбира напълно.

  4. След като сварите киноата, оставете я да се охлади в хладилника. 

  5. Докато киноата се охлажда, направете дресинга: в малка купа смесете зехтина, ябълковия оцет, лимоновия сок, солта и черния пипер и разбъркайте.

  6. В голяма купа смесете киноата, нарязаните краставица и лук, натрошеното сирене и босилека. Залейте с дресинга и разбъркайте.

Виж още