Варена киноа с лайм и кориандър

Снимка: peasandcrayons.com

Прекрасна здравословна рецепта за любимата на мнозина киноа

  1. Изплакнете и изцедете киноата с помощта на мрежеста цедка или сито.

  2. Изсипете киноата в средна тенджера, добавете водата, включете на висока температура и оставете да заври.

  3. След като кипне, намалете котлона до ниска температура и оставете да къкри. Покрийте тенджерата с капак (леко открехнат) и оставете върху котлона за 15 минути или докато течността се абсорбира напълно.

  4. Добавете пресен нарязан кориандър, сока и настъргана кора от половин лайм, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте. 

    Ако не успеете да намерите пресен кориандър, може да използвате и изсушен. 

  5. Приятен апетит :)

  6. Снимка: peasandcrayons.com

Виж още