Вита баница с готови кори

Снимка: wikimedia.org/Borzo

Тази баница се прави с лимонада, което й придава леко солено-сладък вкус. 

  1. Вземете една кора. Намажете я равномерно с една супена лъжица олио. Сложете равномерно и натрошеното сирене.(Сиренето така трябва да разпределите, че да стигне за всички кори). Навийте кората на руло. Сложете я в центъра на предварително намазана с олио тава, като я завийте на охлюв. Същата процедура повтаряте с останалите кори.

  2. След като баницата е навита, разпределете равномерно отгоре цялото масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 °C.

  3. След около 10-15 минути, когато баницата хване лек загар, я извадете от фурната. В купа разбийте четирите яйца с щипка сол. Прибавете към яйцата и лимонадата и с получената смес залейте равномерно баницата отгоре. Върнете във фурната. Печете баницата докато стане готова. 

  4. Забележки: 1. Лимонадата може да замените с "Швепс" - портокал или "Миринда". 2. Ако не обичате солено-сладкия вкус, лимонадата може да замените с кисело мляко. 3. Внимавайте баницата да е изпечена добре и от двете страни. 

Виж още