Вкусен ориз с царевица и куркума
За мен най-добрата рецепта за приготвяне на ориз, който не става размит.
-
Поставете тенджерата върху котлон, пуснат на най-високата степен. Сложете в нея парчето масло и щом се разтопи поставете ориза (една пълна чаена чаша). Бъркайте внимателно, докато зрънцата не станат като стъклени (около 3 минути).
-
Добавене 2 и половина чаени чаши гореща вода (предварително загрята в кана или на котлон), куркумата, солта и черния пипер. Бъркайте през цялото време.
-
Когато водата закипи (около 1 минута), сложете котлона на 1, спрете да бъркате и поставете капак върху тенджерата.
-
Котлонът не се изключва, докато водата не попие изцяло - около 30-35 минути.
-
След като вече изключите котлона, оставяте ориза да изстине хубаво поне 1 час.
-
Сервирате в чиния по начин, който ви хареса и отгоре добавяте сладка царевица от кутия, която да е хубаво изцедена.