Ябълков пай в ябълка

Снимкa: tablespoon.com

Ако обичате ябълков пай, но не ви се занимава с дългото му приготвяне, изискващо определени умения в сладкарското изкуство, ето една лесна рецепта, която изглежда и доста атрактивно.

  1. Вземете четири големи ябълки, за предпочитане от сорта "Грени Смит".

  2. Отрежете върха на четирите ябълки.

  3. Издълбайте вътрешността на ябълките с лъжица. Не изхвърляйте издълбаната вътрешност, а само я почистете от семките.

  4. Смесете издълбаната вътрешност на ябълките с орехите, канелата и меда. Може да замените меда с кафява захар. която може да увеличите като количество, ако ви се струва, че плънката не е достатъчно сладка. Смелете ги до получаването на еднообразна смес. С получената плънка напълнете ябълките.

  5. Разстелете единия лист от бутер тестото.

  6. Разделете листа бутер тесто на четири еднакви части, които нарежете на тънки ивици, дебели около 1 сантиметър.

  7. С нарязаните лентички ябълката се покрива в хоризонтална посока.

  8. Покрийте ябълките с лентичките и във вертикална посока.

  9.  Отрежете висящите краища на летните.

  10. По желание може да намажете лентите от бутер тесто с яйце.

  11. Поставете ябълките в тава, в която има малко вода. Печете във фурна на 350-400 градуса. За получаването на златист цвят на ябълките ще са необходими не повече от 20-25 минути.

  12. Отново по желание може да поръсите готовите ябълки с пудра захар.

    Да ви е вкусно!

Виж още