Яйца в лучени пръстени

apronstringsblog.com

Невероятно вкусно, за истински ценители. В същото време и много лесно.

  1. Нарежете лука на кръгчета. Вземете най-широките пръстени или тези, които имат два слоя.

  2. Сложете пръстените в тиган и ги запържете леко в зехтин до златисто кафяво. След това ги обърнете и запържете от другата страна.

  3. Внимателно счупете по едно яйце във всеки пръстен така, че жълтъкът да остане цял, без да се разтече. Поръсете със сол, черен пипер и любимите си подправки. Гответе до получаването на рохък жълтък.

  4. Внимателно извадете лучените пръстени с яйцата от тигана. Преди да сервирате, може да гарнирате ястието с листа от маруля или други зеленчуци.

Виж още