Задушена сьомга

Rie McClenny/buzzfeed.com

Изключително лесна рецепта, която може бързо да приготвите в микровълновата печка. 

  1. Вземете хартия за печене и я изрежете във формата на квадрат. 

  2. Нарежете на тънки ивици лука, моркова и гъбите (оригиналната рецепта е с гъби шимеджи).

  3. Поставете парчето сьомга в центъра на хартията. Овкусете в черен пипер и сол от двете страни. Поръсете с лука, моркова и гъбите. Полейте с бялото вино (оригиналната рецепта е със саке).

  4. Увийте рибата в хартията за печене - двата срещуположни ъгъла на квадрата съединявате на върха, а другите два усуквате като край на бонбон.

  5. Печете сьомгата върху плоча или тава за 20 минути във фурна на 180 °C. Ако бързате, рибата става за 4 минути и в микровълновата печка.

  6. Ако не сте сигурни как може да приготвите това ястие от Япония, вижте следващото кратко видео. 

Виж още