Запечени гъби с моцарела и чери домати

Снимка: cafedelites.com

Прекрасно предястие, което лесно може да приготвите

  1. Предварително загрейте фурната на 180° C.

  2. В малка купа комбинирайте разтопеното масло, смления чесън и нарязания на ситно магданоз. 

  3. Измийте и почистете гъбите, намажете ги с маслената смес от двете страни и ги поставете в тава за печене.

  4. Напълнете всяка гъба със ситно нарязани парчета моцарела и чери домати и ги запечете докато сиренето се разтопи и придобие златист цвят (около 8 минути).

  5. Докато гъбите се пекат, пригответе глазурата - комбинирайте балсамовия оцет и кафявата захар в малка тенджера на висока температура и оставете да кипне. След това намалете котлона на ниска температура и оставете да къкри за 5 - 8 минути или докато сместа се сгъсти.

  6. Поръсете гъбите с пресен босилек, залейте ги с глазурата и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте ги топли. 

Виж още