Снимка: staceyhomemaker.com
Запечени пълнени домати с киноа, песто и спанак

Прекрасно ястие с богат вкус
-
Загрейте фурната до 200˚C.
-
Изрежете горната част на доматите и внимателно издълбайте вътрешността.
-
Намажете тава за печене с една лъжица зехтин. Поставете отгоре доматите, добавете им още една лъжица зехтин и сол.
-
Сварете киноата според инструкциите за опаковката и я оставете да се охлади.
-
В голям тиган запържете нарязания на кубчета лук в 2 супени лъжици зехтин за 5 - 8 минути.
-
Към него добавете сварената киноа, пресния спанак, пестото, чесъна на прах, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете на котлона за няколко минути.
-
Напълнете всеки домат с тази смес, поставете изрязаната горна част от домата като капаче и печете около 30 минути.