Запечени пълнени домати с киноа, песто и спанак

Снимка: staceyhomemaker.com

Прекрасно ястие с богат вкус

  1. Загрейте фурната до 200˚C.

  2. Изрежете горната част на доматите и внимателно издълбайте вътрешността. 

  3. Намажете тава за печене с една лъжица зехтин. Поставете отгоре доматите, добавете им още една лъжица зехтин и сол.

  4. Сварете киноата според инструкциите за опаковката и я оставете да се охлади.

  5. В голям тиган запържете нарязания на кубчета лук в 2 супени лъжици зехтин за 5 - 8 минути.

  6. Към него добавете сварената киноа, пресния спанак, пестото, чесъна на прах, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете на котлона за няколко минути. 

  7. Напълнете всеки домат с тази смес, поставете изрязаната горна част от домата като капаче и печете около 30 минути.

Виж още