Здравословни бананови палачинки

Снимка: buzzfeed.com

Палачинки без брашно.

  1. Смачкайте бананите в купа. Добавете яйцата и ванилията и разбъркайте добре, за да получите еднородна смес.

  2. Прибавете овесените трици и канелата и отново разбъркайте добре.

  3. Загрейте тигана на средно висока температура. В зависимост от големината на тигана, изсипете около половин черпак от сместа, покривайки дъното равномерно с тънък слой.

  4. Запържете около 2-3 минути, докато не започнат да се появяват мехурчета. Обърнете палачинката, запържете и от другата страна за още 1-2 минути до златисто-кафяво.

  5. Поднесете с любимата си гарнитура. Препоръчвам бананови резенчета и нарязани орехи. 
  6. Залейте с кленов сироп.

  7. Забележка: От посоченото количество може да направите 4 по-големи или 6 по-малки палачинки.

Виж още